RADIONICA O UPRAVLJANJU BAŠTINOM - DR.SC. BABIĆ (FFZG)

  Aktivnosti

Skupina studenata treće godine smjera Ugostiteljstvo Veleučilišta u Karlovcu koja izrađuje turističke šetnje, prisustvovala je dana 3.12. i 5.12. na radionicama dr. sc. Babića o upravljanju kulturnom baštinom.

Dr. sc. Darko Babić znanstveni je suradnik, docent na Katedri za muzeologiju Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Aktualni je predsjednik (od 2016.) Međunarodnog komiteta za obrazovanje muzejskih djelatnika (ICTOP) Međunarodnog savjeta za muzeje (ICOM, pri UNESCO) koji savjetuje institucije koje provode muzejske/baštinske obrazovne programe, upravnog odbora Hrvatskog komiteta Međunarodnog savjeta za muzeje (predsjednik istog od 2014. godine), savjetodavnog odbora Europske asocijacije za interpretaciju baštine, te muzejski savjetnik Europskog Muzejskog Foruma. Aktivno sudjeluje u različitim međunarodnim i nacionalnim projektima, povremeni je autor muzeoloških koncepcija, te redoviti recenzent i savjetnih baštinskih projekata. Razradio je i uveo novi kolegij Interpretacija baštine (2011), a trenutno je izvođač kolegija: Upravljanje baštinom, Marketing baštine, Baština i razvoj i Interpretacija baštine.

Studenti su pripremili tekst koji su prezentirali u sklopu turističke šetnje ovisno o skupini kojoj pripadaju, na odabranim lokacijama u vremenskom periodu od 25 minuta. Nakon toga su dobili povratnu informaciju od voditelja radionice zajedno sa konstruktivnim savjetima o eventualnim poboljšanjima prezentacija kako bi se mogli bolje pripremiti za konačnu šetnju.

Slike sa radionica možete pogledati u galeriji.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ova objava je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.