PREDSTAVLJANJE PROJEKTA STUDENTIMA AKADEMSKE GODINE 2019./2020. VELEUČILIŠTA U KARLOVCU

  Aktivnosti

U utorak 1. listopada 2019. s početkom zimskog semestra studentske godine 2019./2020. u sklopu kolegija prof. Silvija Vitner Marković "Turističko vrednovanje kulturne baštine" održala je uvodno predavanje uz studentsku orijentaciju projektnog tima "Znanjem do Zvijezde".

Studentima je predstavljen sam projekt "Znanjem do Zvijezde - primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice", te su pobliže upoznati s pojmom društveno korisnog učenja i načinom na koji će DKU biti provedenu u kolegiju kojeg slušaju.

Naglašeno je kako su studenti koji slušaju ovaj kolegij sudjeluju u ispunjavanju obaveza koje su usko vezane uz metodologiju DKU – osmišljavanje vlastitog projekta, te izvedba edukativne turističke šetnje "Šetnje Zvijezdom" ili izrada interpretacijskog plana i medija za lokalitet u Zvijezdi.

Studenti Veleučilišta u Karlovcu, koji sudjeluju u uvođenju metodologije društveno korisnog učenja u sklopu kolegija "Turističko vrednovanje kulturne baštine", otputovat će na jednodnevno studijsko putovanje u Zagreb kako bi sudjelovali u turističkoj šetnji "Uspavani zmaj i druge legende". Ideja ovog studijskog putovanja je da se studenima pokaže primjer dobre prakse te da im se pokaže u kojem smjeru razvijati šetnje koje sami osmišljavaju kao svoj DKU projekt.

Slike sa uvodnog predavanja možete pogledati u galeriji.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ova objava je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.