JAVNA RASPRAVA: "RAZVOJ ZAJEDNICE DRUŠTVENO KORISNIM UČENJEM"

  Najave

Treća javna rasprava u sklopu projekta 'Znanjem do Zvijezde' usmjerena na temu 'Razvoj zajednice društveno korisnim učenjem' održat će se u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine u 17 sati u prostorima Knjižnice za mlade Karlovac (Banjavčićeva 8).

 

Gostujući predavač bit će mr. sc. Sanda Kočevar, profesorica i viši predavač Veleučilišta u Karlovcu, te ujedno i muzejska savjetnica Gradskog muzeja Karlovac. U sklopu ove javne rasprave, usmjerene na temu razvoja zajednice društveno korisnim učenjem, mr. sc. Sanda Kočevar održat će predavanje "Razvoj zajednice društveno korisnim učenjem", nakon čega će uslijediti moderirana rasprava otvorena pitanjima i doprinosima iz publike.

 

U predavanju će biti govora o samom društveno korisnom učenju, ciljevima takvog načina učenja, na koji način se provodi i koje su uopće prednosti društvenog korisnog učenja kao obrazovnog alata, odnosno koja je korist društveno korisnog učenja iz perspektive studenata, društvene zajednice i visokoobrazovne institucije. Osim teorijskog objašnjenja svrhe i principa društveno korisnog učenja, bit će prikazani i mogući problemi korištenja takvog obrazovnog alata kroz iskustvo implementiranja društveno korisnog učenja na kolegiju 'Turističko vrednovanje kulturne baštine' profesorice mr. sc. Kočevar na Veleučilištu u Karlovcu, uz preporuke koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem i efikasnijem provođenju društveno korisnog učenja.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ova objava je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.