RADIONICA O UPRAVLJANJU BAŠTINOM I INTERPRETACIJSKOM PLANIRANJU

  Aktivnosti

MUZE d.o.o. gostovale su 9. travnja 2019. godine u prostoru Male Scene, kako bi održale prvu u nizu radionica o upravljanju baštinom i interpretacijskom planiranju u sklopu projekta "Znanjem do Zvijezde" - primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice.

Svrha je radionica osposobljavanje sudionika projekta (zaposlenika i korisnika organizacija civilnog društva te profesora i studenata Veleučilišta u Karlovcu na području društveno korisnog učenja) u interpretaciji, brendiranju i menadžmentu kulturne baštine. Radionicama su prisustvovale profesorice Veleučilišta u Karlovcu, studenti Veleučilišta te predstavnici karlovačkih udruga.  

Osnivačica MUZE-a Dragana Lucija Ratković Aydemir i Iva Klarić Vujović uvele su sudionike u pojam upravljanja baštinom i interpretacijskog planiranja te su okupljenje povele u šetnju do njavećeg karlovačkog trga, trga bana J.Jelačića. Trg bana J.Jelačića će biti predmet interpretacijskog plana koji će se finalizirati kroz ostale radionice. Važnost odabranog lokaliteta je njegova pripadnost kulturno povijesnoj cjelini Zvijezda (zona A) te napori prema njezinoj revitalizaciji. 

Radionice se nastavljaju na jesen u terminu od 2. do 6. rujna 2019. godine. 

Za više informacija posjetiti: MUZE

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ova objava je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.