ŠETNJA ZVIJEZDOM: "MALI DIO VELIKE POVIJESTI" I "IZ PROŠLOSTI DO BUDUĆNOSTI"

  Aktivnosti

U utorak 18. prosinca 2018. održan je drugi krug "Šetnji Zvijezdom" pod nazivom  "Mali dio velike povijesti” i "Iz prošlosti do budućnosti". Više o održanim šetnjama pročitajte u nastavku. 

 

“Šetnja Zvijezdom: Mali dio velike povijesti”

Vodiči: Darija Bošnjak, Vladimir Ćutuk, Silvija Katić, Marin Miljković, Josip Županović

Na ovu informativnu i zabavnu šetnju s polazištem ispred Zorin doma pozivamo mlade! Našu i vašu svakodnevicu, dobro poznata šetališta, gradsku “špicu”, žilu-kucavicu Zvijezde i "placeve" obogatitćemo zanimljivim pričama o osobama i događajima koji su obilježili razvoj Karlovca od 16. do 19. stoljeća. Od međunarodne karijere pjevačkog društva do prestižnih vjenčanja, od pikanterija poznatih ličnosti do prirodnih i društvenih nepogoda – sve u 45 minuta – s Vama ćemo oživjeti prošlost. Budite spremni na opušteno druženje i sagledati povijest Karlovca u novom svjetlu! Završavamo na trgu J.J.Strossmayera uz praktične savjete o tome koje su, prema predaji, najbolje zamjene za kamen temeljac da se grad nikad ne bi srušio ili osvojio i koliko ih treba biti.

 

“Šetnja Zvijezdom: Iz prošlosti do budućnosti”


Vodiči: Miljenko Bojčić, Stjepan Brnjak, Petra Pušić, Ivana Trupeljak, Petra Zelenika

Rijetko koji grad u svijetu ima točan datum rođenja, tako dinamičnu prošlost i toliko zgrada- svjedoka prošlosti. No koje su njihove priče i kako nam pričaju o budućnosti? Šetnja je namijenjena mladim ljudima koji kroz 45 minuta u samom centru svojeg grada žele upoznati njegovu povijest i kako se on razvio. Želite li vidjeti jednu od prvih zgrada izgrađenih u Karlovcu, doznati u kojim zgradama su se snimali hollywoodski blockbusteri i video spotovi, kako se iz vojne utvrde Karlovac razvio u grad i kulturno središte, te čuti još zanimljivih priča o baroknim i klasicističkim gigantima pridružite se putovanju s multimedijalnim početkom i krajem u "pametnom" zalogu budućnosti - i pričajte nam kako Vi vidite budućnost!

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ova objava je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda.